Skip to navigation Skip to content
LOG Vitkovice_02

STRATEGICKÁ ZÓNA OSTRAVA MOŠNOV

Strategický hub pro východní i západní trhy, dostupný po železnici, silnici i letecky

INVESTICE

Průmyslová zóna v Mošnově nabízí příležitost pro investory, kteří mají zájem těžit především z její strategické polohy v blízkosti mezinárodního letiště s možností napojení na rychlostní komunikace a železniční síť. Zóna se nachází 25 km jižně od centra Ostravy s více než 1,2 milionu obyvatel, a poskytuje tak dostatečné kapacity pracovní síly v blízkém okolí. Obsazenost zóny je 80%. K prodeji zůstává 59,5 ha volných ploch.

AKTUÁLNĚ NABÍZÍME:

  • 51,3 ha v jihovýchodní části Strategické průmyslové zóny. Plocha pro strategickou investici.
  • 5,5 ha v centrální části zóny (jsou k dispozici samostatně jako dva pozemky 2,89 ha a 2,56 ha, nebo dohromady jako celek 5,5 ha).
  • 2,6 ha ve východní části
  • Administrativní areál (červeně označená plocha) je nyní využíván jako komerční zóna a sídlí zde několik firem. Postupně dochází k demolici zastaralých budov nacházejících se na pozemku. K dispozici je šest pozemků (4 x 3 ha a 2 x cca 1 ha).

Atraktivní pozemky v těsné blízkosti letištního terminálu

Administrativní areál v mošnově

Město Ostrava nabízí v bezprostřední blízkosti Letiště Leoše Janáčka své pozemky. Jedná se o plochu o velikosti přibližně 14 hektarů na níž se momentálně nacházejí i budovy. Ty budou v různých etapách demolovány a pozemky připravovány jako greenfield pro případně zájemce. Pozemky jsou nabízeny jako čtyři bloky o 3 hektarech a dva bloky o 1 hektaru.

Atraktivní poloha naproti letištní haly a sousedství průmyslové zóny, která momentálně eviduje 4 300 nově vytvořených pracovních míst. Nejefektivnější se jeví výstavba moderních kancelářských budov se službami, servisy atd. jež mohou, ale nemusejí souviset se zajištěním leteckého provozu a dalších činností v zóně.

Etapy pro dokončení prvního 3 hektarového bloku.
I. etapa dokončena – 2020
II. etapa dokončena – 2022
III. etapa zahájení prací 05/2023

Memorandum o vzájemné spolupráci a koordinaci při přípravě a realizaci projektů v rozšířeném zájmovém území Mošnov mezi Moravskoslezským krajem a městem Ostrava bylo podepsáno v roce 2020.


Aktuálně působí ve Strategické průmyslové zóně Mošnov celkem 8 významných společností, které proinvestovaly 15,7 mld. Kč a vytvořily téměř 4 300 pracovních míst (k 31. 12. 2022). MAHLE Behr Ostrava (Německo), PLAKOR CZECH (Jižní Korea), CROMODORA WHEELS (Itálie), OSTRAVA AIRPORT MULTIMODAL PARK, Mobis Automotive System Czech (Jižní Korea), XZB (Europe) s.r.o. (Čína), IRCE s.r.o. (Itálie).

Projekty v Mošnově

PŘIPRAVUJE SE

PŘIPRAVUJE SE