Skip to navigation Skip to content
Red bricks

VĚŽOVÝ DŮM OSTRČILOVA

Rekonstrukce domu je navržena podle světoznámé architektky Evy Jiřičné

s výhledem na celé město

Komplexní návrh rekonstrukce věžového domu potvrdil technické možnosti přestavby objektu a zároveň přinesl řešení, které zachová výšku budovy a současně do území vnese zcela nový prvek – atraktivní bydlení v centru města, kavárnu s vyhlídkou a komerční prostory v parteru. Návrh zpracovalo studio AI – DESIGN architektky Evy Jiřičné a architekta Petra Vágnera. Vzniknout zde má 76 bytů se přibližně 170 parkovacími místy. S výstavbou parkovacího domu se počítá na stávajícím parkovišti. Upraven by měl být také veřejný prostor okolo věžového domu.

DIAGNOSTICKÉ CENTRUM

Budova na prodej se nachází v centru města, vedle Nové radnice

Budova byla postavena v roce 1932

Budova Diagnostického centra byla postavena v 30. letech minulého století pro obyvatele Ostravy, jako ústav zdravotní a sociální péče. Budova se nachází v těsném sousedství radniční budovy. Obklopuje ji komunikační tepna Sokolská třída s ulicí Ostrčilovou a Gregorovou. Pozemek má celkovou výměru 2000 m2 a zastavěnou plochu 1650 m2. Celá budova má suterén, přízemí a tři patra. Přední trakt je zvýšen podkrovím a rotunda nad dvoranou je ukončena skleněnou střechou nad přízemím.  V letech 1991-1993 proběhla nákladem cca 110 milionů Kč celková rekonstrukce objektu.

Budova se nachází na strategickém místě v samotném centru města Ostravy cca 100 m od Nové radnice. Nedaleko, 1 min chůze se nachází park Komenského sady. Na Masarykovo náměstí se dostanete za necelých 10 min chůze. Budova momentálně slouží jako „lékařské středisko“.